Ny Prius - indtager førerpladsen. Igen

Ligesom den oprindelige Prius i 1997 satte en ny dagsorden for bilindustrien, er den nye Prius klar til at indtage førerpladsen i feltet af hybridbiler.
Ny Toyota Prius hos mfabiler, autoriseret toyota bilforhandler Fyn
En redefinition af hybrid. Den nye Prius har på alle områder taget store fremskridt. Hybridsystemet løfter køreoplevelsen til nye højder. Brændstofforbruget har taget endnu et dyk. Og det nye design bekræfter indtrykket af en bil, der har fornyet sig selv fra inderst til yderst. Prius indtager førerpladsen. Igen

Du vil elske at køre hybrid

Den nye Prius får æren af at være den første Toyota baseret på den nyudviklede TNGA-platform (Toyota New Global Architecture). Den vil revolutionere vores produktionsproces, designet og selve køreoplevelsen. Det gælder også hybridkørsel, idet den nye Prius får lavere tyngdepunkt, stivere karrosseri og optimeret affjedring.

Og ikke nok med det. Det nye Toyota Hybrid System giver en endnu mere harmonisk køredynamik med en smidig og lineær acceleration og hurtigere respons. Hertil kommer et Sport-køreprogram, der får Prius til at reagere lynhurtigt på dit mindste vink.

Prius er blevet endnu mere støjsvag

Prius har altid været en velegnet og afslappende bil til bykørsel. Nu er den endnu bedre. Batteriopladningen er optimeret, så Prius kan køre oftere, længere og hurtigere med elmotoren alene. Resultatet er nærmest lydløs kørsel i flere situationer, herunder kraftfuld acceleration og høj hastighed. Som prikken over i’et byder Prius på intuitiv betjening, tydelige instrumenter og velafstemt kørekomfort.

Suveræn ydelse og økonomi

Toyotas anerkendte hybridteknologi har taget endnu et skridt fremad i den nye Prius. En opgraderet 1.8 liters benzinmotor arbejder sammen med en nyudviklet elmotor, der er både lettere og mere kompakt end forgængeren. Resultatet er suveræn ydelse og økonomi ;

Designet som en pioner

Det nye design vidner om en radikal nyfortolkning af Prius. De sorte C-stolper giver indtryk af et svævende tag. Den sportslige fremtoning fremhæves af dynamiske former med lavere kølerhjelm og taglinje. Karakteristiske LED-lys både for og bag fanger øjet (Bi-LED-lys er standard fortil). Det vindglatte design har nu bragt vindmodstandskoefficienten helt ned på 0,24 Cd.

En verden af high-tech

Tag plads i den nye Prius. Oplev et high-tech førermiljø, der straks giver dig en oplevelse af komfort og kontrol. Du sidder lavt og sportsligt. Det multifunktionelle rat kan justeres i højde og afstand, så du let finder din foretrukne kørestilling. Det elegante interiør fås i Cool Grey eller Black og suppleres af eksklusive soft-touch materialer og lækker finish.

Elegante kromdetaljer og ventilationsdyser med Prius-logo fuldender indtrykket af gennemtænkt design. Du er omgivet af teknologi, som både er avanceret og legende let at bruge. Det gælder den intuitive skærmbetjening af lydanlægget og det nye Head Up Display (HUD), der viser køreinformationer på forruden, så du kan holde blikket på vejen. Hertil kommer dobbelt 4.2'' multiinfo-display, trådløs telefonoplader og Toyota Touch 2® multimedie-system.

Trods det slanke karrosseri har den nye Prius god plads til fem personer og større bagagerum. Den nye Prius er også forberedt til trækkrog, som giver bilen endnu mere brugsværdi.

Innovation der gør en forskel

”Prius” betyder ”at gå først”, og 4. generation lever op til navnet med opgraderet hybridteknologi og et omfattende sensorsystem, der bidrager til din komfort og sikkerhed. Den nye Prius fungerer som din sjette sans, når du kører.

Nemmere og mere sikker parkering

SIPA-systemet (Simple Intelligent Park Assist) sørger for korrekt drejning af rattet og holder selv en passende hastighed. Du skal kun betjene bremsen, mens Prius parkerer sig selv. En tilsvarende funktion hjælper dig automatisk og sikkert væk fra pladsen igen. ICS-systemet (Intelligent Clearance Sonar) forhindrer kollisioner ved lav hastighed ved automatisk at bremse Prius før en potentiel påkørsel.

RCTA-systemet (Rear Cross Traffic Alert system) arbejder sammen med SIPA-systemet og advarer med lydsignal og advarselslampe i sidespejlet, hvis der kommer en bil på tværs, mens du bakker ud fra en parkeringsplads.

Toyota Safety Sense: Forberedt på alt

Den nye Prius løfter sikkerheden op til nye standarder. Sikkerhedskonceptet Toyota Safety Sense kombinerer en række aktive hjælpesystemer i et avanceret samspil.

Road Sign Assist

Road Sign Assist registrerer trafikskilte som fx hastighedsbegrænsning og overhaling forbudt. Skiltene gengives i både Head Up Display og på 4.2” farveskærmen. Systemet advarer med lyd- og lyssignal, hvis skiltningen ikke efterkommes.

En bil forud for sin tid

I 1993 formulerede Toyota en målsætning om at udvikle en lav-emissions bil for at sikre en renere fremtid. Fire år senere blev visionen til virkelighed: Toyota Prius Hybrid. Verdens første masseproducerede hybridbil.

For hver ny model af Prius er udslippet og brændstofforbruget blevet mindre. Der er udviklet nye og innovative løsninger. Og vigtigst af alt: Prius er en teknologisk platform, der giver dens mange tilfredse ejere en unik køreoplevelse. I 2016 er Toyota klar til at føje et nyt kapitel til hybridbilens historie: 4. generation af Prius...